У зоні бойових дій з’явилися танки Leopard 2

Підпишись на нас:

Танки типу Leopard 2 вже перебувають у зоні бойових дій. Про це 22 квітня поінформував громадськість німецький комерційний телеканал n-tv з посиланням на українські джерела.

Подробиці

При цьому джерела уточнили, що згадані танки поки що безпосередньої участі в боях не брали. Їх обіцяють задіяти при контрнаступі, який було перенесено на деякий час через дощову погоду.

Водночас у Німеччині розпочинається навчання українських військовослужбовців на танках Leopard, підсумувало ЗМІ. Крім того, американське видання Foreign Policy повідомило, що найближчим часом ЗСУ отримають усі обіцяні танки Leopard та Leopard 2 від західних союзників.

Днями на території Польщі було зафіксовано чергову групу бронетехніки, привезену на трейлерах із ФРН. Йдеться про три одиниці танків Leopard 2A6 та один БРЕМ Bergepanzer 3.

Більше того, Іспанія направила 6 із 10 танків Leopard 2A4 на вантажному судні до Польщі для передачі Україні та найближчими днями вони надійдуть у розпорядження ЗСУ. 4 одиниці, що залишилися, будуть відправлені незабаром тим же маршрутом, після завершення підготовчих робіт. За останні тижні на території Іспанії пройшли підготовку 55 українських танкістів, які проходили підготовку до Leopard 2A4.

За підсумками зустрічі «Рамштайн-11» Міноборони Данії та Нідерландів заявили про досягнення ними домовленості про спільний викуп у третьої країни 14 одиниць Leopard 2A4 з метою їхнього ремонту та подальшої передачі Україні. При цьому очікується, що постачання цих танків ЗСУ відбудеться лише у першому кварталі 2024 року.

Канада передасть Україні 16 радіостанцій для супроводу танка типу Leopard 2 від компанії L3Harris Technologies. Німеччина та Нідерланди виділять Україні мінні ковзанки та паливозаправники. У Польщі буде створено Центр технічного обслуговування та ремонту, переданих Україні Leopard 2. США перед цим пообіцяли поставити мостоукладачі M60 AVLB та системи розмінування M58 MICLIC, що буксируються.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: