Туреччина відмовилася від поставок Україні ППО С-400 російського виробництва

Підпишись на нас:

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара відмовилася надіслати Україні системи ППО С-400 російського виробництва.

Подробиці

Чавушоглу в інтерв’ю Habertürk заявив, що США пропонували Анкарі відправити в Україну свої системи протиповітряної оборони С-400 російського виробництва, але Туреччина відмовилася.

«Вони зробили пропозиції, які безпосередньо стосуються нашого суверенітету, наприклад, дати нам контроль над цим, віддати це в інше місце. Де наша незалежність і суверенітет?» – сказав міністр.

Минулого року президент Туреччини Реджеп Ердоган також сказав, що заяви про те, що Анкара може поставити Україні свої ракетні системи С-400 в обмін на зняття санкцій з неї, є підступом, спрямованим проти Анкари і це просто створення проблем для країни.

Місцеві ЗМІ повідомляли, що Пентагон вів тривалі переговори з Анкарою про відправку до Києва С-400 в обмін на приєднання Туреччини до програми винищувачів п’ятого покоління F-35 і зняття з неї санкцій.

Туреччина спочатку придбала С-400 у 2017 році, що призвело до кризи її відносин із США. У результаті угоди адміністрація Трампа виключила Туреччину з програми F-35, а пізніше наклала санкції на організацію оборонної промисловості країни та її керівників.

Сполучені Штати заявили, що система протиповітряної оборони російського виробництва загрожує їхній програмі винищувачів F-35. Американські чиновники стверджували, що потужна радарна система С-400 дозволить Росії стежити за сучасним винищувачем F-35.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: