Україна отримала багатофункціональні радари ізраїльського виробництва

Підпишись на нас:

Повідомляється, що Збройні сили України отримали перші ізраїльські наземні багатоцільові радари для протидії UAS, протиповітряної оборони дуже малої дальності (VSHORAD), протидії ракетно-артилерійським і мінометним озброєнням (C-RAM) і спостереження.

Подробицы

Минулого тижня, 5 травня, у соціальних мережах з’явилися зображення передового багатоцільового радара ieMHR. Ця система розроблена і виробляється ізраїльською компанією RADA Electronic Industries.

ieMHR — це програмно визначена імпульсно-доплерівська радарна платформа S-діапазону, що включає антену AESA та GaN підсилювачі з розширеними можливостями обробки 4D, що забезпечує безпрецедентну роботу з перешкодами та пом’якшення багатопроменевості.

Новий радар здійснюватиме повітряне спостереження, виявлення та відстеження всіх типів повітряної діяльності, забезпечуючи українським військам інформацію в режимі реального часу. ieMHR буде інтегровано з додатковими датчиками для обізнаності про ситуацію на місці.

За даними видання «Мілітарний», всього Україна отримає 16 радарів ieMHR. Перші три з них вже прибули.

Кошти на сучасні радари ізраїльського виробництва були зібрані в рамках акції, що стартувала 30 січня і отримала назву «RADAROM!». У кампанії взяли участь громадські організації, що підтримують Україну в Литві: Blue/Yellow, Laisvės TV, 1K fondas і Stiprūs kartu, а також литовський громадський мовник LRT.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: