Чехія поставить Україні дві системи ППО “Куб”: особливості мобільної системи повітряної оборони

Підпишись на нас:

Президент Чехії Петр Павел заявив, що Прага надішле в Україну дві системи ППО “Куб” і ракети до них.

Подробиці

Чеська армія планує замінити систему ППО “Куб”, здатну перехоплювати радянські літаки, на ракетні комплекси SPYDER з Ізраїлю.

Протиповітряна система оборони “Куб” (SA-6 “Kub” за кодом НАТО) була створена в Радянському Союзі в 1960-х роках. Ця система є мобільною та може використовуватися для захисту військових об’єктів та населених пунктів від повітряних загроз. Система “Куб” включає радар для виявлення цілей і ракети земля-повітря для їх знищення. Ракети “Куб” мають дальність 25 кілометрів і можуть вражати цілі на висоті до 11 кілометрів. Протиповітряна система оборони “Куб” використовувалася у багатьох конфліктах, у тому числі під час війни в Афганістані та під час конфлікту в Лівії у 2011 році.

ППО "Куб"

Крім того, президент Чехії Петр Павел повідомив, що Прага розглядає можливість відправки в Україну винищувачів Aero L-159 ALCA, повідомляють Ceske Noviny.

В інтерв’ю чеському Radiožurnál чеський лідер також підкреслив, що Україні «потрібні можливості ППО, щоб підготуватися до найвирішальнішого етапу війни з Росією».

За його словами, забезпечення достатньої кількості бронетехніки та боєприпасів має стати головним пріоритетом для західних союзників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: