Польща отримала перші артилерійські комплекси HIMARS

Підпишись на нас:

Згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, Польща отримала свої перші високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS.

Подробиці

Перша партія кількох пускових установок HIMARS, виготовлених компанією Lockheed Martin, прибула до Польщі та була продемонстрована під час церемонії привітання за участю високопосадовців Польщі.

У лютому Державний департамент США схвалив потенційний продаж Польщі ракет великої дальності, ракет і пускових установок, у тому числі 18 пускових установок HIMARS. У пакет також входили керовані ракети залпового вогню та ракети M30A2.

M142 HIMARS — це система озброєння, що складається з п’ятитонного автомобіля на шасі, який може нести пускову установку з шести ракет або одну армійську тактичну ракетну систему (ATACMS) MGM-140.

Польща також завершила переговори з Південною Кореєю про закупівлю близько 300 реактивних систем залпового вогню K239 Chunmoo.

Польща, як і інші європейські країни та США, відправляє в Україну військову техніку з початку війни наприкінці лютого. Уряд у Варшаві прагне замінити частину цього обладнання новими закупівлями, наголошуючи, що зброя країни призначена лише для стримування та оборони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: