31 американський танк M1 Abrams прибув до Німеччини

Підпишись на нас:

15 травня Пентагон офіційно оголосив, що Сполучені Штати перевезли 31 танк Abrams до Німеччини, де вони будуть використані для навчання українських військових.

Подробиці

Під час брифінгу для преси 15 травня бригадний генерал ВПС Пет Райдер, головний речник Пентагону, підтвердив, що 31 навчальний танк M1 Abrams успішно досяг Графенверу, Німеччина.

Очікується, що навчання розпочнеться протягом наступних кількох тижнів. Райдер зазначив, що комплексна програма навчання українських екіпажів і технічного персоналу має на меті озброїти їх необхідними навичками для вмілого керування танком M1 і виконання важливих обов’язків у захисті своєї країни та народу.

У відповідь на запитання про те, чому США не залишають танки в Україні для прямого бойового застосування, генерал Райдер уточнив, що 31 танк Abrams призначений спеціально для навчальних цілей і може не мати повного спектру можливостей, необхідних для прямого розгортання в бойових умовах.

Райдер пояснив, що танки, які надаються Україні, наразі проходять реконструкцію. Ці танки пройдуть оновлення, модернізацію та підготовку, щоб вони відповідали необхідним стандартам для експорту в Україну.

Очікується, що танки будуть передані Україні восени, що дозволить їх розгорнути всередині країни до кінця року.

Відповідаючи на питання про конкретні відмінності між навчальними танками та танками, призначеними для бойового використання в Україні, Пентагон утримався від розкриття додаткових подробиць.

Як повідомляє Associated Press, близько 250 українських військових пройдуть навчання з обслуговування та експлуатації танків.

Під час слухань у підкомітеті з питань асигнувань Сенату з питань оборони міністр оборони Ллойд Остін повідомив законодавців, що танки Abrams, спеціально розроблені для України, будуть готові до використання українськими силами після завершення приблизно 10-тижневої програми навчання.

Танки M1 Abrams

Наприкінці січня президент Джо Байден заявив, що Сполучені Штати доставлять Україні танки Abrams у відповідь на прохання законодавців США підтримати Київ.

Це рішення нібито було прийнято для того, щоб змусити Німеччину дозволити поставку своїх танків Leopard в Україну.

Танк ABRAMS

Пізніше Пентагон переглянув своє початкове зобов’язання і оголосив, що Україні буде поставлено 31 танк M1-A1 Abrams, на відміну від нової версії M1-A2, яка була спочатку обіцяна.

У попередніх звітах говорилося про те, що рішення про надання відремонтованих танків M1A1 замість танків M1A2 було частково мотивовано бажанням скоротити вимоги до навчання та матеріально-технічного забезпечення, а також прискорити загальний графік доставки.

Враховуючи численні підваріанти кожного типу, залишається незрозумілим, наскільки варіант M1A1 простіший в експлуатації та обслуговуванні порівняно з M1A2.

Експерти висловлюють думку, що відправка в Україну більш старої та простішої версії танка Abrams є початковим стратегічним кроком у потенційно довгостроковому розгортанні американських танків.

Очікується, що цей вибір полегшить процеси навчання та підтримки для українського персоналу, враховуючи відносну простоту старішого варіанту.

Ефективність танків M1 в Україні також залежатиме від їх своєчасного прибуття в місця, де вони потрібні, як підкреслив генерал-лейтенант (у відставці) Бен Ходжес, колишній командувач армією США в Європі.

Час і розташування танків відіграватимуть вирішальну роль у максимізації їх впливу та підтримці оборонних зусиль України.

Водночас, за останніми даними, Сполучені Штати зняли деякі секретні технології з танків Abrams, які планується поставити в Україну. Цей крок був зроблений через занепокоєння, що такі технології можуть потрапити в руки Росії.

Американські танки Abrams оснащені високочутливою бронею, включаючи збіднений уран, що робить їх експорт досить складним завданням.

Процес переобладнання цих танків під експортні вимоги займає багато часу. Це, разом з іншими міркуваннями, обмежує швидкість, з якою США можуть постачати в Україну боєздатні танки Abrams.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: