Ізраїльська компанія Elbit Systems успішно випробувала нову самохідну гаубицю

Підпишись на нас:

Ізраїльська компанія оборонної електроніки Elbit Systems успішно продемонструвала нову самохідну гаубицю, інтегровану на колісну платформу, на початку березня 2023 року на полігоні Шівта на півдні Ізраїлю.

Подробиці

Як зазначили в компанії, німецький виробник зброї Rheinmetall і Elbit Systems успішно провели демонстрацію бойової стрільби автоматизованої 155-мм колісної самохідної гаубиці L52. У ньому взяли участь високопосадовці збройних сил Великої Британії, Німеччини, Нідерландів та Угорщини.

Минулого року Rheinmetall і Elbit Systems підписали угоду про співпрацю щодо розробки, виробництва та продажу автоматизованої європейської 155-мм колісної самохідної гаубичної системи.

Під керівництвом Rheinmetall Landsysteme GmbH команда «Rheinmetall Elbit» змагатиметься за німецьку програму «Майбутня система непрямого вогню середньої дальності (ZukSysIndF)», яка модернізує та розширить артилерійські можливості Бундесверу. Британська програма «Mobile Fires Platform» також залишається в центрі уваги, і додаткові потенційні клієнти, такі як Угорщина, висловили свій інтерес в цій САУ.

Співпраця між Rheinmetall і Elbit базується на повністю автоматизованих програмах закупівель колісних самохідних гаубиць, які Elbit підписала з Ізраїлем та іншими клієнтами. У результаті вже доступна технічно зріла система, що дозволяє інтегрувати гармату Rheinmetall в безпілотну, повністю роботизовану артилерійську вежу системи Elbit. Наразі інтеграція перебуває на розширеній стадії процесу перевірки. Це дозволить знизити ризики розвитку та швидше реалізувати експлуатаційну готовність.

Наразі триває інтенсивний двосторонній трансфер технологій, що збільшує доступність вітчизняних ноу-хау та компонентів. Зараз Rheinmetall проводить модифікації, щоб адаптувати систему до європейських експлуатаційних вимог і німецького процесу затвердження. Крім того, технічна компанія з Дюссельдорфа представляє свою:

  • випробувану 155-мм гармату L52;
  • високомобільну тактичну вантажівку HX 10×10 з добре захищеною кабіною;
  • електронні компоненти для блоку керування пожежею та набір датчиків.

Rheinmetall вже працює над перспективним рішенням, збільшуючи радіус дії своєї трубної артилерії. На додаток до перевіреної в боях L52 і її вдосконаленої версії A1, колісна самохідна гаубиця в майбутньому буде інтегрована з гарматою L60.

L60 знаходиться в розробці та має значно більший патронник і довший ствол 60-го калібру. Ця гармата зможе досягати дальності до 83 км з боєприпасами, сумісними з JBMoU. Колісна самохідна гаубиця Rheinmetall-Elbit відповідає специфікаціям Бундесверу щодо майбутньої колісної системи непрямого вогню середньої дальності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: