Україна отримає ще 2 системи ППО Skynex, які встановлені на вантажівках

Підпишись на нас:

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що деякі з цих систем вже діють в країні.

Подробиці

Раніше повідомлялося, що компанія Rheinmetall отримала замовлення від міжнародного замовника, яким виявилася Україна. Німецька компанія встановила версію Skynex на вантажівку і вона призначена для протидії атакам безпілотників і крилатих ракет малої дальності. У системі використовується система керування боєм Oerlikon Skymaster як вузол керування, що дозволяє модульно інтегрувати різні датчики та ефектори відповідно до вимог місії.

У системі протиповітряної оборони Skynex використовується 35-мм гармата Oerlikon Mk3 з ефективною дальністю стрільби 4000 метрів і скорострільністю 1000 пострілів на хвилину. Базова версія Skynex може вражати літаки, крилаті ракети, тактичні безпілотники різного розміру, ракети «повітря-земля», міномети та артилерійські ракети на відстані до 4 км, що робить його ідеальним рішенням для захисту стаціонарних активів, таких як військові бази, аеропорти та критичну інфраструктуру.

Помітною перевагою системи Skynex є її доступність, яка пояснюється використанням програмованих боєприпасів Ahead від Rheinmetall, які виявилися набагато дешевшими, ніж системи протиповітряної оборони з керованими ракетами. За оцінками компанії, знищення типової повітряної цілі за допомогою системи Skynex коштує близько 4000 євро, що майже в сто разів менше, ніж, наприклад, такі системи, як IRIS-T.

Контрольний вузол системи Skynex містить систему керування боєм Skymaster, що дозволяє операторам контролювати зброю та датчики для прицілювання і стрільби. Пошуковий радар середньої дальності Oerlikon X-TAR3D забезпечує тривимірний аерофотознімок вузла управління Skynex з дальністю виявлення від 20 до 50 км.

Забезпечення протиповітряної оборони є вкрай важливим для України, оскільки безпілотники відіграють значну роль у конфлікті. Справа в тому, що часто вартість збиття малих безпілотників значно перевищує вартість виробництва самих безпілотників. Тому для України важливо розвивати свої можливості протидії БПЛА за допомогою обладнання, яке потребує менших операційних витрат, наприклад, німецького Gepard або системи Skynex від Rheinmetall.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: