Винахід морпіхів ЗСУ для знищення окупантів: гранатомет Mk 19 на багі

Підпишись на нас:

Днями в Facebook опублікували відео, на якому показали військовий тюнінгований транспортний засіб. Він є втіленням симбіозу багі та гранатомета Mk 19. Ідея розробки належить бійцям 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Морпіхи 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Подробиці

Гранатомет Mk 19 — автоматичний гранатомет зі стрічковим приводом. Один короб гранат здатен повністю знищити взвод окупантів.

Багі в дії на полі бою

Гранатомет розроблявся ще в 60-х роках. Зараз така зброя використовується ЗСУ, проте наші фахівці в кілька етапів його модернізували. Наприклад, були розроблені кронштейн-квадранти для прицільних пристроїв. А ще військові розробили для нього спеціальну триногу. Характеристики гранатомета Mk 19:

  • вага – 35,3 кг;
  • довжина – 1095 мм;
  • набір граната 40 × 53 мм;
  • калібр – 40-мм;
  • дальність вогню – до 1500.

Гранатомет Mk 19

Тепер маємо можливість бачити нову ідею. Морпіхи встановити Mk 19 на багі, що надало суттєвих переваг в його застосуванні. Їм вдалося вполювати командира штурмової групи російських окупантів. Це змусило ворога відступити з позицій. Один з бійців 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського зазначив, що при розумному та вправному використанні Mk 19 можна втримати цілу роту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: