Досвід ЗСУ покладено в основу позашляховика на базі Suzuki Jimny

Підпишись на нас:

На виставці Eurosatory 2024 представили новий військовий баггі Fennec 2, розроблений компанією Technamm на базі Suzuki Jimny з урахуванням бойового досвіду ЗСУ. Ця модель відповідає сучасним вимогам і являє собою вдосконалену версію попередніх розробок.

Подробиці

Новинка має повну масу 1,65 т. і компактні розміри: довжину 3,69 м, ширину 1,6 м і висоту 1,67 м. Колісна база становить 2,25 м, а дорожній просвіт – 19 см, що забезпечує відмінну маневреність на бездоріжжі. Авто отримало 1,5-літровий дизельний движок Renault 1.5 DCI на 105 “конячок”.

За своєчасність зупинки відповідають передні дискові та задні барабанні гальма. Посилена підвіска і жорстка триважільна вісь із гвинтовими пружинами забезпечують плавний хід на складній місцевості. Задній диференціал із блокуванням також сприяє підвищеній прохідності. Вантажопідйомність Fennec 2 збільшено до 1 тонни.

Конструкція автомобіля передбачає безліч елементів безпеки та практичності: стійку безпеки зі складним подвійним вітровим склом, відкидну задню кришку багажника, посилений бампер, кріплення для запасного колеса, кріплення для зброї кожного пасажира та підставку для ноутбука для переднього пасажира.

Fennec 2 обладнано трьома сидіннями, включно з обертовим заднім для кулеметника (всі – з ременями безпеки). Додатково доступні набір Pioneer і знімні лебідки для переднього та/або заднього кріплення.

Експерти сподіваються, що тактичні автомобілі Fennec 2 незабаром з’являться в Україні, надавши ЗСУ більш витривалу і надійну альтернативу саморобним баггі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: