Нові правила перевірки водіїв: віднині оштрафують без свідків

Підпишись на нас:

Контролю правопорядку як до війни, так і під час війни є важливим пріоритетом нашої країни. Саме тому влада щоразу удосконалює деякі процеси контролю та перевірки громадян.

Подробиці

Саме тому в Україні більш ретельно підводять до перевірки водії на склад алкоголю та наркотичних речовин в крові.

Найперше, про що йдеться в змінах, це скасування наявності двох свідків при оформленні водія у стані алкогольного сп’яніння. Відтепер інспектор поліції може використовувати лише камеру відеофіксації. Дана постанова прийнята нещодавно на засіданні КМ України

Таким чином особи, що порушили закон, будуть швидше притягнуті до відповідальності, а процеси аналізу організму на вміст заборонених речовин буде швидшим.

Віднині правоохоронці мають фіксувати на камеру кожен огляд транспортного засобу, а у разі порушення, відео додаватиметься до протоколу.

Бувають ситуації, коли знайти двох свідків нереально, наприклад, в маленьких населених пунктах чи на не відомих трасах, тому поліціянту потрібно здійснювати відеозапис. Як повідомляється, інспектора отримають нову техніку, котрою можна буде вести запис і вночі, і в дощ.

Звісно, що з приводу цього рішення ведуться дискусії серед водіїв, адже чи покращить це безпеку – невідомо, а от розв’язати руки поліціянтам таке рішення може.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: