В Україні шукають краудфандінг на купівлю наземних дронів

Підпишись на нас:

У той час як повітряні та морські безпілотники ефективно використовувалися під час війни в Україні, громадські групи та інноватори зараз звертають свій погляд в сторону наземних безпілотників. Команда українських ентузіастів розробила новий тип недорогої наземної машини з дистанційним керуванням, яку можна використовувати у військових цілях.

Подробиці

Один із них придбала для українських військових фонд допомоги українській армії «Вівакот» .

За словами генерального директора та координатора фонду «Вівакот» Костянтина Кравця, дрон «Тарган» розроблений як модульна платформа для розмінування, спостереження або підриву поблизу цілей, таких як військова техніка противника чи склади.

Роботизована «комаха» дистанційно керується з відстані до 1,5 км. Використання цієї імпровізованої дистанційної системи дозволяєзберегти людські життя та непомітно встановити міни поблизу позицій противника, що забезпечує більшу безпеку для оператора.

Завдяки своїм невеликим розмірам тарган спритний, маневрений і дуже рухливий в лісах і чагарниках. Незважаючи на вагу майже 18 кг, він може нести 30 кг корисного навантаження, що може бути корисним для доставки різного виду постачань на поле бою.

Завдяки своїй модульній конструкції Targan виготовляється з готових компонентів, як правило, для комерційного, а не військового, використання. Це дозволяє значно знизити його собівартість і збільшити обсяги виробництва при наявності достатніх запасів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: