Українські військові знищили найсучаснішу російську систему ППО в Криму

Підпишись на нас:

Повідомляється, що українські війська знищили найдосконаліший російський зенітний ракетний комплекс в окупованому Криму.

Подробиці

Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР) у середу оприлюднило кадри з безпілотника, на яких видно момент загоряння російського зенітно-ракетного комплексу С-400 після попадання української ракети.

“23 серпня 2023 року близько 10:00 поблизу села Оленівка на мисі Тарханкут в тимчасово окупованому Криму стався вибух, внаслідок якого знищено російський ЗРК С-400 “Тріумф”, – йдеться в повідомленні ГУР. випуск у середу.

Згідно з повідомленням, вибухом повністю знищено пускову установку С-400 з ракетами та особовий склад.

«Враховуючи обмежену кількість таких комплексів на озброєнні ворога, це болючий удар по системі ППО окупантів, який матиме серйозний вплив на подальші події в окупованому Криму», – йдеться в повідомленні.

С-400 (звітна назва НАТО: SA-21 Growler) — мобільна зенітно-ракетна система (ЗРК), розроблена наприкінці 1990-х років російським Центральним конструкторським бюро морської техніки «Алмаз» як модернізація С-300.

С-400 може вражати цілі на відстані до 400 км і на висоті до 30 км в умовах інтенсивного вогню та створення перешкод для противника.

С-400 є однією з найбільш суперечливих систем протиповітряної оборони в світі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: