Танк 50-х років окупанти готують для відправки на фронт (відео)

Підпишись на нас:

В мережі Twitter журналіст Денис Казанський опублікував відео з танком Т-10. Видно, як він сам з’їжджає з трала. Повідомляється, що він буде відправлений на фронт. Т-10 також відомий під маркою ІС-8.

Подробиці

Також повідомляється, що такі танки планують розконсервувати для відправки на війну в Україні. Нагадаємо, танки ІС-8 дуже старі, бо їх розробляли ще наприкінці 1940-х років. В серійному виробництві знаходились з 1954 по 1966 роки. Маркування ІС означає «‎Іосіф Сталін».

Наразі ще немає підтвердження про відправку танку з відео. Якщо це підтвердиться, то дійсно ІС-8 стане найстарішим танком в російській армії. Цю модель танків розробляв дослідний завод №100. Друга назва Т-10 з’явилась за часів правління Хрущова. В процесі десталінізації він перестав бути ІС-8. А Т-10 він став, бо був десятим на озброєнні в СРСР. До того були ІС-2, ІС-3, ІС-4.

Танк Т-10 оснащено пушкою 122-мм в 48 калібрів. Треба зауважити, що сучасні снаряди йому не підходять. А чи буде в РФ достатньо боєприпасів 122-мм наразі невідомо.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: