Експерт перерахував мінуси двигунів Renault Logan і Sandero, про які потрібно знати власникам

Підпишись на нас:

Експерти вирішили детально розібратися, з якими складнощами можна зіткнутися під час купівлі автомобілів Renault Logan і Sandero. Ці дві моделі мають різні назви, проте схожі риси. Крім того, в них встановлювалися однакові типи двигунів. Саме про типові проблеми моторів і вирішили розповісти експерти, зазначивши, що вони можуть служити і до 600 тисяч кілометрів.

Подробиці

З досвіду користувачів, деякі двигуни навіть не потребують заміни поршневих кілець після 400 тисяч кілометрів. Двигун на 1,4 літра потужністю 75 кінських сил K7J встановлено в більшості Логанів першого покоління. Потужність слабенька для проведення обгінних маневрів і можна використовувати АІ-92. Єдиний істотний недолік – поява тріщин у модулі котушки запалювання. У результаті туди потрапляє волога і призводить до збоїв у роботі. Ремінь міняти потрібно кожні 60 тисяч, а помпу через 100 тисяч. Однак у цьому випадку є шанс, що загне клапани.

Експерт перерахував мінуси двигунів на Renault Logan і Sandero, про які потрібно знати власникам

Двигун K7M на 1,6 літра потужністю в 84 або 87 кінських сил. Багато в чому схожий з попереднім варіантом, та ж проблема з котушкою запалювання. З основних болячок – різні течі, які доводиться усувати. Відзначається висока витрата палива в міському режимі – близько 12 літрів на 100 кілометрів. Ремінь ГРМ варто міняти разом із помпою, щоб уникнути появи люфтів.

Двигун K4M на 102 або 103 к.с. вирізняється тими самими проблемами, що й попередній. При цьому використовувати можна тільки АІ-95. Експерт зазначив, що загалом усі мотори володіють високим ресурсом, вибір залежить тільки від бажаної потужності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: