Радянські пускові установки Бук в Україні будуть використовувати для запуску ракет Sea Sparrow

Підпишись на нас:

У п’ятницю офіційні особи США оголосили про надання Україні додаткової допомоги в розмірі 3,075 мільярда доларів США, яка включає нерозголошену кількість ракет класу «земля-повітря» RIM-7 Sea Sparrow з радіолокаційним наведенням.

Подробиці

У пакет вперше входять ракети Sea Sparrow, які українські військові можуть інтегрувати в радянський зенітно-ракетний комплекс «Бук».

Нові ракети західного виробництва дозволять оптимізувати рівень ЗРК «Бук», підвищити характеристики та надійність. Цей крок дозволить збільшити боєкомплект українських систем ППО, ракети яких закінчуються через постійні ракетні обстріли з боку Росії та використання безпілотників-камікадзе іранського виробництва Shahed.

Радянські пускові установки Бук в Україні будуть використовувати для запуску ракет Sea Sparrow

RIM-7 Sea Sparrow працюватиме в парі з радянською зенітно-ракетною системою «Бук», щоб збивати все в небі: від безпілотників до військових гелікоптерів і винищувачів.

Система Sea Sparrow була розроблена на початку 1960-х років. В основі ракета «повітря-повітря» AIM-7 Sparrow. Це легка зброя «точкової оборони», яку можна якнайшвидше модернізувати. Це була дуже проста система, керована радіолокаційним освітлювачем, що наводиться вручну.

Навіть 5-ть років потому, ця розробка являє собою актуальну і ефективну систему для захисту неба на малій, а також середній дальності.

За президенства Байдена США виділили вже понад 24,9 мільярда доларів на допомогу Україні. А якщо брати за відправну точку 2014 рік, то ця сума зростає до 27 мільярдів доларів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: